25 yıllık deneyim

GÜNPEN

Doğramada Ses Yalıtımı

Ses yalıtımını, m2 sine göre tespit edilen çift ya da üç camın kalınlıklarını farklılaştırarak veya ara boşlukları ayarlayarak yalıtım cetveline göre hesaplayabiliyoruz. 

Ses yalıtımında doğramalarımızdaki odacık sayısı önemli olduğu gibi, contaların basması açısından menteşe, ispanyolet ve karşılıkları da malzeme-montaj kalitesi açısından önemlidir. Gürültülü ana cadde üstündeki ev ve işyerlerinde, ses kayıt sütüdyolarının kapı ve pencerelerinde ses yalıtım sorunlarını çözmek bizim işimiz.

Doğramada Su yalıtımı

Su yalıtımında, özellikle değiştirme doğramalarda bina inşaatı ve dış cephe ile ilgili birçok dikkat edilmesi gereken nokta çıkabilir. Bu konuda da ekiplerimiz sorunu giderici hertürlü bilgiye sahip olduğundan doğrama değişiminden kaynaklanabilecek her türlü problem yerinde çözülmektedir.
Yüksek katlarda rüzgar yüküne dayanabilecek geniş yüzeyli doğramalardan su girişini engelleyebilmek için, cam kalınlıkları arttırılır, destek sacı kalınlığı 1,50 mm ye yükseltilir.


Doğramada Isı yalıtımı

Isı yalıtımı konusu pencere sistemlerinde en önemli konulardan biridir. Bu konuda da odacık sayısı önemli olduğu gibi, çiftcam ve özellikli çiftcamlar da hesapları yapılarak başarıyla uygulanabilir. Isı yalıtımında da ses yalıtımında olduğu gibi, odacık sayısı ile kullanılan aksesuarlar önem kazanmaktadır.

Camda ısı yalıtımı için bakınız Isı Cam Konfor


Doğramada ve Camda Terleme Doğaldır

Egepen veya Thyssen takılmadan önce terleme olmayan camların, montaj bittikten sonra terlemesi çok normal karşılanması gereken bir doğa olayı olup çaresi de vardır.
Ekte İTÜ de ilgili bölüm tarafından hazırlanmış pikometrik diyagram vardır. Bu değerleri yerine koyarak hangi durumda terleme olacağını, hangi durumda olmayacağını bulabilirsiniz.
Terlemeyi önlemenin çaresi:
Terleme bir doğa olayıdır. Yeni yaptırdığınız pencere ile ilgisi dolaylıdır. Terlemenin nedeni mekan içindeki normalin üzerindeki nemdir. Bu sebeple, nemli havanın dışarıya atılarak nemsiz havanın içeri alınması gerekir. Bu havalandırma ile mümkündür.
Havalandırmayı nemin üretildiği yerden başlayarak yapmamız gerekir.

Mutfakta kaynayan tencerenin, çaydanlığın, kahve suyunun ürettiği buhar aspiratörle mutlaka dışarı atılmalıdır.
Banyo ve tuvaletlerde de aydınlatma anahtarına bağlanacak aspiratörler bu mekanlar kullanıldığı sürece üretilen su buharını tahliye edecektir.
Çamaşır kurutulan mekanlar mutlaka havalandırmaya açık olmalıdır.
Ütü yapılan mekan da işlem süresince havalandırmalıdır.
Bir kişi 24 saatte 0,5-1 litre suyu, nefes alarak veya terleyerek buharlaştırır. Dört kişinin yaşadığı bir evde prensip olarak hergün iki-dört litre su yalnızca nefes ve terleme yoluyla buhar olur. Bu buharın da tahliye edilmesi gerekir.

Evde bu işlemleri yaptığımız zaman nem oranı düşer ve terleme olmaz. Eğer ısının da düştüğünden şikayet ediyorsanız, o zaman ısınmayı arttırmanız gerekir.
Bazen evlerin duvarlarında da nemden ve terlemeden dolayı küf meydana gelebilir. Unutmayalım ki havada asılı duran nem, evdeki en soğuk yerde yoğuşur. Eğer duvarınız kuzeye açık ve yalıtımsızsa nem burada yoğuşacaktır. Bunun için de duvarlara mantolama ve ısı izolasyonu yapılmalıdır.